Persiapan

Hai semua. Due date saya bulan 14/9. Boleh tahu tak apa persiapan mummies bawak untuk masuk wad bersalin nanti? First pregnancy tak tahu sangat. Lagi la nak bersalin time covid macam ni. Boleh bawak 2 bag tak? 1 bag ibu 1 bag baby. Lepastu husband dibenarkan atau tidak ya utk teman isteri? #firstbaby #ingintahu

1 Balas

utk ibu~ pad(bwak lebih) bra mnyusu panties baju&kain batik spasang(utk blik rumah je) towel minyak angin/pilis/Param powerbank barang mandian thermos air 2 in 1/air kotak biskut2 utk baby~ baju 2 psg bedung topi sarung tgn&kaki pampers(bwak dlm 10 pcs) nk bwak brapa tu agak2 je sbb musim pkp ni kita x lama kt wad..pstu hosp gov mmg husb x boleh teman..sy pun bln 9 ni due 17/9 ank ke 4..thn lpas husb sempat teman lg sbb bby lahir 1 hri sblm pkp..thn ni kena la bjuang sndri😅

3y ago

sama2☺️