Cane nk pergi KK untuk check pcos

Kalau nak check ada pcos ke tk, blh pergi KK ke? Macam mana nak minta Dr check tu

7 Balas

Supposedly boleh ke kk utk problem2 wanita ni & pape dorang bagi surat refer pakar kt hosp tp depends on kk juga kadang ada yg taknak layan sgt sbb dorang lebih utamakan preggy moms esp kk yg shortstaffed. Tp sis boleh try je kt kk area sis, manatau situ service tiptop

Awak pergi je jumpa doc bgth masalah awak. Sy sebelum ni pernah jumpa doc sbb rasa mcm simptom ada cyst/fibroid. Doc buat ujian darah & scan. So far Alhamdulillah doc layan elok je

Pergi KK, beri tahu simptom dan masalah puan.. Jika doktor KK menilaikan ada keperluan pemeriksaan lanjut, mereka akan refer puan ke Jabatan O&G hospital.

sy pcos.. mcm sy, rse sakit mcm senggugut tp x period .almost 2 month mcm tu.. phtu g jer kk, then doc tulis surat utk refer pakar

just bagitahu ada simptom apa etc, pandai2 doktor tu nak check apa.

ada tanda2 pcos? atau sedang ttc?

mmg dah di diagnose ke?