Swab keputihan

Kalau nak buat swab keputihan untuk cek gbs kat klinik swasta, result selalu dapat brapa lama ye? Ada sesiapa tahu tak?

5 Balas

hi awak. sy buat swab keputihan dkt klinik swasta. mcm sy haritu paling cpt 5hari. kalau dkt tmpt sy checkup pula 2mggu mcm tu. sbb kebanyakkan klinik swasta akan hntr sample kita pergi lab dulu. tapi xlama pon awak. kalau result ada doctor akan call kita utk dtg tengok result.

1y ago

kalau ada yg suka pakai pencuci wanita stop pakai pencuci wanita boleh matikan bacteria baik dkt situ. sy juga cuba ikhtiar mcm buat rendaman air garam, air daun sireh, air suam. semua tu xjadi dkt sy. still tak hilang. last sekali tu ja sy follow tips doctor izzat elakkan pakai pantyliner. kerap tukar underware. walaupon kt tmpt kerja bawak spare. baru kegatalan tu hilang.

Tengok klinik swasta tu sama ada mesin khas untuk tu atau tak. Kalau takde, diorang hantar lab lain untuk penilaian. Tempoh tu tak pasti. Kalau bertahun dulu ada yg dpt esok, ada yg 3 hari. Baik call klinik berkenaan

saya buat dkt klinik siti hari khamis. isnin dh dpt result

1y ago

Baik, thankyou ye

Saya haritu dpt result selepas 4 hari

tmpt sye 3 hri bkerja..

1y ago

Cepat jugak. Boleh tahu area mana dgn nama klinik tak?