GBS swab test

Hai tanya , ada x mommy yg pernah buat swab test untuk cek GBS ? Esok sye ade appointment untuk buat swab test tu . Takot pulak rasa .. haritu ckp dengan doc ada keputihan warna hijau Tapi x berbau , lepas tu doc set appointment untuk buat swab test . Sakit ke x buat swab tu ye ? Ada pendarahan Tak lepas buat tu ?#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

8 Balas

sy pon gbs juga xgtal & xbau cuma kpthan wrna hjau jaa jernih jaa.....lain org lain rasa kot wktu msok mncung itik tuh...sy thun lpas time ank first msok mncg itik xskit lgsg sbb doc buh gel dulu...bln lps sy ambik smple time kndgn 18w sakit sgt² smpai bdrah....serik rasa nk ambk smple lg...now kndgn 24w tp kpthan still ada lg wlpun dh guna insert n mkn antibiotik....

1y ago

alhamdulillah ok je.. tyme Dr wat swab tu, sbbkn bdarah, trus Dr scan.. bby ok je.. tyme tu da 3rd trimester..

Saya warna hijau, gatal x payah ckp laa. Tp bila swab, normal. Alhamdulillah.. bagi ubat insert je. Tapi 3/4 mggu lps tu gatal balik.. saya rasa sbb saya makan manis yg terlalu banyak. Yg jadi tak gatal sgt tu, sbb nak minum air gula, saya cut sugar. So saya perasan lah, time tu mmg gatal kurang la.

tak sakit la..sy positif gbs..dua ank sebelum ni takde..yg ketiga ni boleh ada pulak..tp alhamdulillah keputihan semua masih normal..tp itu la still kena pantau..dr cakap nnt masa bersalin kena masuk antibiotik wlaupun tak teruk..

2y ago

In Shaa Allah xsakit pun..Sy buat swab GBS masa kandungan 12-13w mcm tu..yg penting rileks k

sy buat aritu tvs swap tu , doktor pmpuan y bt tu agak ganas sikit , sakit sikit jela ,and lps balik umah ,mlm tu ada kesan pendarahan sikit ,tp okey je xdw apa

hai awak , daa settle kan buat swab test ? cemana rasaaaaaaa ? sebab esok saya pulak ada appointment buat swab test tu , risau 🥺

2y ago

ouh yekee , baik awak esok saya share yeaa

inshaa allah tak sakit..sy dh buat tvs swab tu mse pregnant 8 mgu... kne rileks je mase diorg msukkn mlut itik tu ..

Saya baru buat tadi, dr masukkan mulut itik. Tak sakit, cuma rasa tak selesa sikit.

2y ago

Ye betul untuk gbs juga sebab tetiba ada keputihan. Dr pesan suruh relaks je masa dia swab tu baru tak sakit.

?