isteri cinta kedua suami

Kalau naik kreta dengan suamii dan iibu mertua, biasanya istri akan duk kt mna? Bllkg ke deppan? Sy duk blkg.. suami pn suh duk bblkg.. tp bla sarat mngandung ni rasa sedih dan tersisih je bila kna duk blkg..huhu..?

43 Balas

Ada kes ke kalau duk blkg or depan? 😂. Sy tak tahu. Biasa sy duk depan je. Bg sy blkg ke depan ke, sama je 😂. Cuma kalau ngan FIL biasa dia dduk depan sbb nk borak dgn husb. Kalau dengan MIL sy duk depan je. Bg sy mereka istimewa, so tak patut duk depan. Sbb nya bg sy siapa yang duduk belakang ibarat dilayan sepeeti "puteri" yang perlu kita jaga, kita bg perkhidmatan yg terbaik. 😂 Sy tak kisah pun mana². Apa apa pun kita kena ingat yang MIL adalah syurga Suami. Apa apa memang perlu dia utamakan ibunya. 😘. Jadi rasanya takbperlu kot ada perasaan sakit hati ke, terasa ke. Think positive. Tak boleh lah kita tgok sisi buruk suami je, haaa maksdnya bila tiada MIL, macam mana suami jaga awak? Mesti okayy je kan. Hehehe. Ehhh terbebel panjang pula

Bersabarlah sis..kadang kita ni makan hati juga kan..sebenarnya MIL pun kena faham kita juga..dulu sy oun mcm tu tapi dah lama2 lagi bagus duduk belakang, boleh rileks dan layan perasaan. Walau duduk belakang suami masih juga pegang2 lutut atau kaki atau minta pegang tangan..mungkin tanda dia taknak kita berkecil hati. Kita juga kena faham dia masih kena menyantuni ibunya dan menjadi keutamaannya juga. Fikir positif sis☺️

Sy klu naik ngn ibu mertua,sy suka duk belkng je..tp ibu mertua ske suh belkng,jd biasa sy kne duk dpn..klu naik ngn bapa mertua,dia suka duk dpn..lain klu dia offer sy suh duk depan..jd bg sy,mana2 pn xde masalah pn..sma je..still dlm 1 kete yg sma ngn suami

mak sy xpernah duk depan kalau ad menantu nya. dia duk depan ngn ayah sje. tp klau sis tgh sarat tu, ckp lah kat hubby, lenguh kaki duk blkang sbb sempit. klau x nak bg, sis drive je, biar diorg duk blkang. hahahhaa..

Tak kisah pun ddk depan ke belakang. Kalau ada fil & mil saya duduk belakang dengan mil & anak2. Fil duduk depan. Fikir positif mungkin mil mabuk duduk belakang. Macam suami saya kalau orang lain y drive dia x boleh duduk belakang dia akan mabuk.

Biasanya sye klau berkaitan dgn mak mertua sye, mmg sye dulukn mak metua sye, sbb sye anggap mak mertua sye sendiri da mcm mak sye.. Jdi bila dkt belkng nk hilng rase sunyi sye bual sekali.. Tpi sbenanye sye pon xkesh duduk belkng kew depn..

selalunye sya akan ddk depan.suami lgi suke sya ddk tepi die..kalu sya pelawa mak mertua pon die nk ddk belakng..sebb tu syg sgt kt mak n ayaj mrtua..layan sya mcm anak sendiri,lebih2 lgi dorang xde ank perempuan..jdi syg lebih kt menantu..

saya duduk belakang dari mengandung sampai ada anak keluar kemana mana , kadangje duduk depan kalau anak akak ipar ikut dorang duduk belakang . lagipon saya lebih selesa duduk belakang , sorang luas sikit 😅😅

🤔 Hormon je tu sis, tu sbb sis rasa sedap. Sy tak kesah pun siapa duduk depan ke blkg. Lgpun anak laki mmg kena utamakan mak dia. Plus sis dah sarat, duduk blkg lg selesa. Klu sakit pinggang, blh baring2 😅

tak tau nak cakap apa. so far mil suruh sy duduk depan je. sebab dia tahu orang sudah berumahtangga. sudah besar semua. syukur harap sampai bila bila memahami. kdg saya yg suruh dia duduk depan. . 🤭