first time pregnant

Kalau mcm ni.. Kiraan nya mcm mna yaa.. Asa mcm baru.. Patut ke pgi scan.. Rsa mcm awl sgt.. First time pregnant.. Buntu sy.

first time pregnant
9 Balas

Dekat kertas dlm kotak clear blue ada tulis if naik yg tu brapa week, naik yg ni brapa week. Nak scan jgn scan awal2. Tak nampak apa nanti awak jgak yg runsing, klau dah buat pregnancy test semua menunjukkan positive kira confirm dah la pregnant. Cuma monitor saja, klau ada kluar spotting or bleeding kena cepat ke hospital.

4y ago

Sy dh bt 5x check sndiri lps check clearblue ni.. Alhmdulillah kptsan sma jgk.. Wlpn pkai yg biasa msih nek 2 line.. Msa skrg Alhmdulillah xdk apa2 lg mslah.. Hrp2 baik2 shj kndgan sy.. Tgl nk g scan je mgkin lg 2 atau 3mggu lg sy g.. Trma ksh bg info. ☺

Clear blue ni mmg akan bgtahu 2-3 minggu pregnant. Saya masa check sebenarnya dah 6 minggu tp kit ni mmg tnjuk 2-3 minggu shj. Kalau nak tahu dh berapa minggu, kira dari tarikh period terakhir datang (if period teratur). Atau boleh terus checkup di klinik 🤗

4y ago

Tq awk... 😘 sy last priod 24hb February..

rasanya awk dah 5/6 minggu. masih terlalu awal untuk scan. nt tak nmpk pape. better tunggu pertengahan bulan 4. masa tu kalau scan mybe dh nmpk kantung

4y ago

Baik awk...InShaaAllah abis Pkp sy g scan.. Tq ats info😉

ikutkan tu mcm pregnancy br 4-5wk..bleh sis klu nk g scan utk confirmkan usia kandungan..

4y ago

ok sis. same2..

tgu 2/3 minggu lg bru p scan sis..awl2 lg xnmpk apa..nnti buat lg risau jek..

4y ago

😉

Tunggu 2 ke 3 minggu lg. Kalau scan pon x kan nampak apa lagi masa ni..

4y ago

Ok baik.. Terima ksh yaa..

Kat belakang kertas ada tulis berapa minggu. Boleh refer situ 🥰

4y ago

Sy dh p buang msa tu.. Tu silap nye.. 😅

Sis scan 10 weeks

Tunggu dulu

4y ago

Ok baik.. Trma ksh yaa