nk tanya

Kalau lepas pantang 44 hari kene pantang bersama dengan suami 100 hari pulak ke..ada kawan cakap macam to..tapi saya tengok mak saya..ada anak kembar tahun.. lme to..kesan suami?

35 Balas

Pantang tu semua terpulang pada diri kita. Mmg ada yg pantang 100 hari. Ada yg lebih lg. Ikutkan kalau dah bersih nifas, kalau rasa boleh bersama, dah tak rasa trauma, silakan sis. Takde masalah. Biasanya org dulu2 suruh pantang ni sebab nak bagi elok dulu luka2 dalaman. Nak bagi rahim tu rehat dulu. Salah satunya sbg cara nak jarakkan kehamilan. Tp takde pun betul2 peraturan berapa lama nak kena pantang. Semua atas kesihatan dan kesanggupan kita sendiri sis. Sy pun 1st time pregnant. Tak tahu lagi nak berpantang selama mana. Tp suami sy jenis okay. Kalau berpantang ni dia serahkan pada sy, bila2 sy rasa bersedia, baru on.

5y ago

Haha ok sis..😂biase la mmbawang jr org ni..tnyr elok2 pn di perli haha