nk tanya

Kalau lepas pantang 44 hari kene pantang bersama dengan suami 100 hari pulak ke..ada kawan cakap macam to..tapi saya tengok mak saya..ada anak kembar tahun.. lme to..kesan suami?

35 Balas

Kalau mcm sy mmg pantang 100 hari..tak kesah pantang makan ataupun utk bersama dngn suami.. Itu lg bagus..

A'ah. Klu sya pntg gan suami masa 1st baby tu mmg 100 hari. Trauma kita sis. Suami alhamdulillah faham

5y ago

Ya btol..tp masalah nye sy x pnah ad pengalaman..so sy tnyr x salah g pn sy tnyr kaum hawa..bukan kaum adam..ape pn sis yg atas to commen la elok sikit ya.. bnde x thu so tnye..mne ad org kahwin tros thu semua pntang..ni 2019 org dulu2, pntang xde la smpai (minum air gule mcm skarang an..)ni contoh..

Bagi sy dh hbis darah nifas bersih dh.. Bole la bersama.. Jgn pantang lama2 sgt kesian suami..

5y ago

Maksud nye kalau darah nifasdh habiss boleh bersetubuh kee walau pun tak habis pantang

Bolehje..supaya kesihatan dalaman kita lebih terjaga.Biar betul²baik dan pulih🤗

5y ago

Terime kasih commen yg murni😊

Kalau luka da sembuh sepenuhnya,boleh je on dgn suami...bergantung pada badan

Sy pntng lame gak ngn suami...sbb trauma bekas jahit tu...mcm seram jer...hahaha

5y ago

mase anak first hampir 5bln sye pntang ngn suami... sbb teringat ke jahit tu laaa...

klu luka dh ok dh sihat spenuhnya on je..tp pastikn mrncg yer..

Saya smpi 40hri jee lps ank 2bln sy dah mgdng lagi...

4y ago

weyy sya pn mcm nak tapi takut sbb baru 22hari baby mcm da stahun 😂😂😂😂😂 tapi jahitan takda sakit da tp takut 😂😂

Ikut pada suami masing2. Berbincang baik2.

Sy pantang dgn suami 5bulan lebih😂