Gdm on diet bersalin 38 weeks ke??

Hi, kalau kita gdm on diet, memang doc suruh kita msok hospital 38 weeks untuk bersalin ke? Siapa ada pengalaman mintak tolong share ye 😁

26 Balas

Sy gdm on dc, anak first serah diri 38w patut induce. Last2 pilih utk ceaser, lg pun special baby, dh gugur byk kali so doktor tak bg bersalin normal. Berat baby 3.5 kg. Yg second tggu smpai 39w6d baru dpt surat masuk wad nk induce ubat. Tp sakit perut sehari sblm tu, dpt bersalin normal. Doktor scan byk kali takut baby besar, keluar2 3.75 kg. Alhamdulillah semua selamat ☺️☺️