Gdm on diet bersalin 38 weeks ke??

Hi, kalau kita gdm on diet, memang doc suruh kita msok hospital 38 weeks untuk bersalin ke? Siapa ada pengalaman mintak tolong share ye 😁

26 Balas

actually dr ni dia tgk tumbesaran bayi... okay. masa ank 1st sy. sy gdm on diet... bila perkembangan anak semua okay...nurse just pesan masa hari due date tu 27/6 tu..sy kena bersalin jugak..xboleh lebih hari..if xde apaΒ² tanda bersalin masa 27/6 tu sy kena pegi hospital jugak...so alhamdulillah sy bersalin normal on due date tu... bila anak ke2 plak. sy gdm on ubat(pil), bila dah 36weeks tu scan perut baby masa tu dah almost 3kg, so doc tak nak baby terlalu besar so dia suruh refer hospital sbb nak kena bersalin masa 38w. so g hospital dpt appt bagai, dieΒ² mmg kena bersalin on 38w. dapat tarikh bersalin n warded lah. so kena induce lah yg ni... n bersalin tepat 38w and baby keluar berat 2.8kg... so doc sebenarnya apaΒ² yg dia decide adalah utk kebaikan kita dan juga baby...just follow je apa yg doc suggest ok puan..

2y ago

sy skrg gdm on insulin. doc kk ckp kena bersalin 37w. tp sy belum jumpa pakar lg utk dptkan tarikh tu. nervous pulak.. masa 27w sy scan, baby baru 1kg+. ok ke?