Gdm on diet bersalin 38 weeks ke??

Hi, kalau kita gdm on diet, memang doc suruh kita msok hospital 38 weeks untuk bersalin ke? Siapa ada pengalaman mintak tolong share ye 😁

26 Balas

kalau tak silap sy, doc pernah bgtau yg gdm on dc takleh overdue. kena serah diri 39w-40w. bergantung pada berat baby jugak kot. tp kalau gdm on ubat, kena serah diri 38w. kalau on insulin lak, lg awal kena serah diri 37w..

2y ago

maaf sis. tumpang tanya. mmg on insulin kena 37w ya. sy gdm on insulin. tp baru start insulin masa 30w. 2 minggu lg baru nak jmpe pakar utk dptkan tarikh bersalin.