Gdm on diet bersalin 38 weeks ke??

Hi, kalau kita gdm on diet, memang doc suruh kita msok hospital 38 weeks untuk bersalin ke? Siapa ada pengalaman mintak tolong share ye 😁

26 Balas

GDM ON DIET here. Baru melahirkan on June haritu. Kena serah diri masa 40weeks, induce 40weeks 1day & 40weeks 2 days induce kedua & terus melahirkan. So, jawapan dia no untuk 38weeks kena masuk hospital. Maybe ikut jugak KK/ doktor masing masing. Kalau GDM teruk makna nya kena serah diri awal la kot.