Gdm on diet bersalin 38 weeks ke??

Hi, kalau kita gdm on diet, memang doc suruh kita msok hospital 38 weeks untuk bersalin ke? Siapa ada pengalaman mintak tolong share ye 😁

26 Balas

sye gdm on dc. doctor pakar bgi date smpai 39w6d. incase xde tanda bersalin, kena serah diri, masuk ubat. yg penting xboleh lebih due date. tapi depends on certain case jugak. ade yg 37w dh kena serah diri sbb bby besar. mcm sye bby dlm normal range lagi. 2.7kg 36w2d and doctor kata x perlu czer.