Gdm on diet bersalin 38 weeks ke??

Hi, kalau kita gdm on diet, memang doc suruh kita msok hospital 38 weeks untuk bersalin ke? Siapa ada pengalaman mintak tolong share ye 😁

26 Balas

sy ade kawan bersalin tahun lps gdm on dc. dia bgtaw mmg klau dah ade gdm ni doc bgtahu xleh bersalin lebih dr due. sbb nk avoid baby terlalu besar nnt susah nk teran pastu lg lmbt lg risky utk ibu n baby. so kwn sy kena induce week 38. berat baby sis dlm kandungan dh brp tu?

2y ago

Minum ais tiada kaitan baby besar melainkan minum air manis berais tu logic ☺️