bersalin czer

Kalau kita bersalin czer selalunya nurse bagi duduk berapa hari yer... Dekat wad... Bukan pe czer kan bila nk bangun jln sakit ??

20 Balas

Saya 2hari jee sempat la tidur satu malam tengok tahap kesakitan kita macam mana kita boleh tahan ke tak...masa saya dulu akak katil sebelah pesan β€˜dik lepas operate dalam masa 3-6 jam awak kena cuba bangun berjalan kalau nurse@doc nampak awak lemah jee layankan sakit awak tue makin lama awak kena tahan’...saya terus cuba bangun berdiri berjalan tanpa bantuan sesiapa pesan katt hati aku kuat (masa cuba nak berjalan tue allah jee tahu sakit tue macam mana sampai gigil lutut) 😒

Sy 3hr 2 mlm.. Mula2 mmg sakit nk bangun.. Tp sy kuat kn jga.. Sbb mula2 sy fikir sy kena demi anak sy yg kena tahan kat nurseri baby.. Ke 2 sy kena kuat sbb ari2 suami dtg dari ari pertama sy kena masuk ward 3 hari sebelom bersalin.. Dn yg ke3 sy nk balik rumah..sbb bosan duk hospital lma sangat.. Dari sebelom bersalin sampai lh dh bersalin 6hr 5mlm sy kat ward.. Bosan sungguh..

biasa dalm 3 hari,tpi saya aritu 2 hari sbb lpas operet saya dah mula bngun n bnyakk bergerak walopon sakit alhamdullilah 2 hari doktor dah benarkn pulang sbb dok tngok semua ok..sis bnyakkan mkn oren sbb oren kaya ngan vitamin c..sya amik 1 hari 3 biji

Kalau sy hari tu masa ank first(czer) dlm 2 mlm juga dduk hosp..selagi doc x nmpk kita ok dia x akan benarkn kita balik..jadi kena rajin2 la bgun n brjln..sbb bila doc nmpk kita da bole bgun n jln tu bole discaj da..

Anak pertama duk 4 hari 3 malam, yg anak kedua czer 2 hari 1 malam dh kuar hspital. Kalau anak kene kuning tu yg kene thn lama lagi kt wad

Saya 4 hari duduk dkt hospital. Hari ke-3 dah start bangun. Dan tgk ank dkt nursery. Esok ya dah boleh balik

3hari start dr prtama czer.. Ya mmg susah bgun tp hari kdua kna bjln dah klo x mudah kna drh beku..

Saya 3 hari 2 mlm..ptg hari ke-3 saya boleh balik dah..alhmdulillah skg bby dah 18 hari..

3h2mlm..hbis ubt bius mmg trasa sakit..minta penjaga jaga bby kjp

Kalau x ada masalah lepas czer....hari ke 2/3 boleh balik