Selamat bersalin Emergcy Czer

Hai sya selamat bersalin genap 40w tpi scra emergency czer. Alhamdullilah semuanya sihat. Tapi czer ni sakit yang tak boleh sya jangka kan. Sakit sangat². Ada momiee boleh kongsi kan tk mcm mana nk kawal rasa sakit bila nk bangun, duduk, diri dan lain². Sya tak dpt nk gomol bby lgi sbb terlalu sakit dengan batuk lg 😭😭 kongsi saya tips pleasee. Saya anak first, first time czer.

1 Balas

mengiring dulu. turun kaki bru bgun. tolak bdn dgn tgn. apa2 nak buat, nak baring ke duduk ke bangun ke kena mengiring dulu.tmpt luka kne kering. jgn guna hair dryer. jgn mkn ikan haruan ke pati haruan ke. ampu bantal kecik dkt tmpt operation tu kalau nk batuk or gelak

1y ago

normal je.