Kerap lapar

Kalau ikutkan in shaa Allah hampir 18weeks..tp tahap kerap lapar tu dh mcm 3rd trimester je rs.lapar,tp bila mkn tu jd semua x sedap. So,mkn sket je..lps tu mmg asyik lapar je.tdo tgh mlm pn slalu terjaga tgh2 pg sbb lapar.so,sy bancuh susu je utk hilangkan rs lapar tu.risau plk brt bdn naik byk.normal ke?ank 1st dulu 20weeks ke ats br kerap lapar..n blh share tips utk jaga brt bdn supaya x naik byk? Thanks.

2 Balas

jaga makan sis 😂 xsangkut gdm, kena ceramah dengan doc sebab berat naik banyak dulu saya kawal makan sebab saya xnak berat naik mendadak. sebab bila makan xkawal, saya takut anak besar. bila anak besar, keberangkalian nak kena ceaser tu tinggi 😂 itu la tips saya jaga makan sis. saya jaga makan sebab saya xnak anak besar, nanti boleh bersalin normal. hhahahaaa

sy start 8minggu tuu mcm ni laa , kerap lapar . contoh dah makan jam 1 tuu , jam 2 dah bebunyi2 perut . sakit jaa perut bila tak makan . padahal tak da selera pun . makan tuu cuma untuk hilangkan rasa lapar je . dari 8minggu smpai skrng .