baby's kick chart

kalau ibu tidur time yg patutnya kira baby kick tu..mcm mne🌞... dah termiss waktu kira tu...hhuhu ... tp ptg ade jek die kick.

2 Balas

hi mommy! kemarin saya baru je belajar mengira kick dengan misi kk. saya ada tanya soalan berkaitan sekiranya saya tertidur atau dalam keadaan tak sedar macam mana? misi jawab abaikan saja bilangan kick sekiranya kita dalam keadaan tidak sedar atau tidur. boleh sambung kira kick lepas bangun tidur nati. harap dapat membantu mommy ye.

Sy pun baru start kira baby kick gak. klu dlm pkul 2 ptg dh hbis kira tu ok x ye. start kira 9am-9pm. Sabtu Ahad baru ni p berjalan pkul 4 baru hbis kira sbb bnyk tertido dlm kereta

6mo ago

hi mommy! mengikut kefahaman saya selepas di brief oleh misi kk. misi bagitau kebiasaanya 10kick tu kalau start dari 9am petang dah complete 10 tu. Tapi if terlewat complete xda masalah selagi xsampai 12jam. yela kan kadang kita tertidur. bila kita tidur, count kick tu tak dikira sbb kita dalam keadaan tidak sedar. mommy boleh sambung kira after mommy bangun tidur. macam saya, biasa start pukul 9 am...pukul 5ptg atau 6 ptg baru complete 10kick. sbb tghri saya banyak tidur. hope jawapan ni membantu ye.