Kick baby...

Nak tnya contoh kalau pukul4 ptg rasa gerak baby,lepastu dlm 4.30ptg mcm rasa lagi bby gerak. Tu nk kira 1 kick ke atau 2kick ye? #firstmom #ingintahu

4 Balas

2 kick sis. gap kan every 30 minit after one kick. after 430 tu gapkan lagi 30 minit. then baby kick so tu dikira 3 kick

7mo ago

usik2 sikit baby tu sis.. kejut bagi dia bangun.. melainkan kalau mmg takde pergerakan langsung, haa yg tu risau.. sbb pernah tanya doktor msa checkup hr tu, kalau agak baby senyap sekejap tu maknanya dia tidur, boleh kejut2 sikit bBy.. tapi kalau dah kejut2 usik2 tapi still takde pergerakan boleh cepat2 pergi hospital

2 kicks

7mo ago

ok tq ☺️

2 kick

2kick