Dah start kena kira kick baby

Salam semuaa. Saya nk tanya siapa macam saya. Saya dah start kena kira kick baby. Tp baby sy bila siang die tak aktif sgt. Tp kalau malam bila nk tidur baru dia aktif. Macamana ye nk buat? Kadang tu nk dapat 5,6 kick pun susah bile siang. Ade tips tak ibu ibu semua? Saya dah cuba makan manis, goyang perut, main pusat. Baby bergerak sekejap je. Lepastu tidur balik. Tolonggg sayaa semua 🥲 #seriusnanya #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

waktu siang kena allocate masa. setiap jam spare 5-10 minit utk fokus gerak sahaja. kena relax, minum air sejuk, tekan2 perut sikit..for sure ada respon nanti.

4mo ago

dia takde la kick semata. awk rasa dia beralun pusing/ gerak tu pun dh boleh kira. mlm sbb bdn ibu rehat mmg bby aktif. semua org mcm tu.

Awk dh bpa weeks sis..

4mo ago

29w sis.