HB

Kalau HB 11.3 tu normal ke? Dah 9 kali datang KKIA ni harini baru firstime nurse tu cakap ?

22 Balas

sy jenis kurang HB dari dulu. . makan ubt iron doktor tmbh mjadi kpd 2biji 2kali sehari. amat payah sbb pelu ambil 2jam before makan. makan pun msti makann tggi iron. uhuuhu nect appointmnt hopefully HB naik. sakit pula kena cucuk ambil darah. 🤭 tp utk kepentingan diri and babyy 😇😍

5y ago

Harap2 ok....nurse pon ckp janji perot kosong before sarapan...waktu tue sedang elok...alhamdulillah xde laaa simpton2 xboleh mkn or mual...baik2 sahaja...saya amik skli dgn gulsan pati delima...

Normal.. Tp klw sy HB 11 ja. Nurse ckp HB wk cukup² mkan ja...sbb berat badan naik mndadak dlm dua minggu.. .takut pla bby tu besar kta nurse.😂 34weeks 2 days

Ok la tu, sy 9.5 trun 9.1 😞... Tak tahu nak mkn apa tok naikkn hb... Asik kena amek drah je, sakit.. Smpai lebam2 tgn... Jenis drah kedekut😞

5y ago

Beli kurma dekat barangan Arab mmg banyak sy beli rm6.50 100grm

Katenye hujung tanduk tu.. Saya 11.6 pon doktor suruh jaga2.. Bila2 je boleh drop.. So rajin kan cari mkanan yg leh topup darah kite supaya capai 12

dalam buku pink kan ada record result HB, kene rajin baca

normal . doc cakap, 11 paling min . jangan kurang

Blh tgk kt buku pink sis.. situ nurse dh tulis..

11-12 adalah normal. Jangan bawah dari tu...

11 ke atas sngat bgus. nurse tk bising2

normal tp nak lagi comel atas 11