Kalau doc scan baby tpi xnmpak pape lgi itu normal ke?? Baru 2 minggu

24 Balas

Kalau dua minggu akn nmpk kantung je sis. 5 week pun saya scan dlu nmpk kantung je. Repeat scan masa 8 week itu pun besar mcm kacang. Elakkn scan awal akan menimpulkan pelbagai tanda tanya. Try repeat 8-10 week scan kat kk nnty mereka akan suruh bukk buku pink terus.

1y ago

baik sis..tq

2 minggu baru nak menjadi telur sis. selalunya orang scan 8, 9, 10 week keatas. tuu pun ikut badan ada yg tak nampak lagi 10week tuu. sis kalau dapat tau mengandung terus inform pada kk terdekat bukak buku. nanti nurse bagi tarikh untuk bukak buku dan sahkan pregnancy awak.

2 mnggu masih baru, normally 7weeks ke atas baru nampak, 6 weeks maybe nampak kantungg kecikk je bulat mcmtu, dont worry k. But if ada tndaa ii mcm cramp or sakitt mcm senggugut or getting worst, boleh terus ke hospital ya

kalau 2 minggu mmg scan tak nampak apa lagi laa .. saya 4 minggu pun tak nampak lagi .. scan masa 6 minggu baru nampak kantung .. scan masa 8 minggu guna tvs baru nampak heartbeat .. 2 minggu tu terlalu awal sis

kalau 2 minggu tu mmg tak nampak apa la sis .. pelik mcm mne Dr boleh nk scan kalau baru 2week ... selalunya Dr akan darankan untuk scan 7@8week keatas ... baru boleh nampak kantung @heartbeat ...

sy aritu scan 7w pun xnampak pape.. rahim je menebal.. ni kan 2 minggu.. mcmna kira tu 2 minggu.. tunggu 10w baru g scan ye.. baru nampak kantung dan Janin skli..

mcm mana blh tahu kandungan 2minggu.. klau 5weeks keatas itu normal..klau betul 2minggu masih belum kelihatan apa lg itu jgk normal sbb tersangat sangat kecik lg

1y ago

better cek gune clear blue atau yg biase jer yea sis

sy 3ari lps g klnk sbb dmm teruk,bgth dktr ckp nk scan sbb period x DTG buln ni bila scan x nmpk kantung rahim x menebal lagi dktr agak mgkin bru 4minggu,

paling awal boleh nmpk pun 4 minggu, tu pun nmpk dot kecik je, kena scan kot bawah melalui vagina...ni pgalaman sy anak ke2...skrg dh bersalin 10 hari

Sis confirm ke 2w. Kiraan drpd first day last period. Unless sis buat iui/ivf. Ultrasound bwh 8-9w mmg x nmpk lg. klau ad pun hnya kantung.