Kalau doc scan baby tpi xnmpak pape lgi itu normal ke?? Baru 2 minggu

24 Balas

salam ibu2.. boleh tumpang mata tgk scan ni x.. kalau scan macam ada line tgh ni, salu bby girl ke boy ye... terima ksih mumuy2 yg mbantu...

sis test upt hari2 ke lepas period? tak logic. kiraan weeks mula dari hari pertama last period. bukan hari terakhir last period.

1y ago

Mungkin tt buat iui / ivf. Saya buat iui. Dr kira dua minggu, tk kira dari last period.

2 minggu terlalu awal. saya hari tu scan 8 minggu baru sebesar biji kacang. kecil ja. nanti repeat lagi scan baru nampak tu

2 minggu kalau scan mmg xnmpak apa la seeloknya tunggu 9minggu tu pon kecik lg , i scan 6minggu baru nmpk kantung je

1y ago

Mse week ke brpe da nmpk jantung sis?

Tunggu 8weeks baru nampak heartbeat.. 2weeks trlalu awal.. 5weeks pon masih tak nampak sstgh org..

masih baru sis..memang tak nmpk tggu 10 week br nmpk sbb tu doc akan srh dtg balik utk scan kli kedua..

1y ago

sllu mmg mcm tu..sbb nnt br nmpk jntung baby

kalau tt check pakai clearblue yg digital mmg boleh detect berapa mggu even 2 mggu pn dia detect..

1y ago

jika guna dcb perlu tambah 2+3mgg drp bacaan pd dcb

Ya mmg xnmpk apa sbb baru sgt menempel klau 2 minggu tu.. sebaiknya scan antara 8-12w ya

2mgg mmg ckan nmpk apa2. upt biasa pon xdpt kesan apa2. sbb tu jika awal sgt kita xscan ye

terlalu awal Sgt tu... saya dlu scan lambat lambat.. nk masuk minggu keempat baru scan