Assalamualaikum ibu2 semua

Normal ke scan xnmpak? Doc ckp awal lg. Doc kira dri period dlm 5weeks. Buat clearblue kluar 2-3. #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

4 Balas

Normal tarikh last period bila? Nk scan ni better 8~10w https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 ? Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

Betul la tu. Clearblue kira dari hari persenyawaan (eg: ovulation day hari ke 14). Doktor akan kira dari hari pertama period. So memang akan ada beza 2 minggu. Biasanya semua orang akan cakap saya pregnant 5 weeks (kiraan dari hari pertama period).

2y ago

Kalau ada sesiapa tanya, biasanya semua orang akan jawab mengikut kiraan dari hari pertama period. Dalam kes sis, akan jawab 5 weeks. Kiraan app pun adalah dari hari pertama period.

Sama dengan saya sis. Saya pun doc kira dah 5w start first day last period. Scan biasa taknampak lg. scan dari bawah dah nampak kantung.

normal