Scan kat KK

Hi.. Kalau Checkup KK.. Week Ke Berapa Baru Dr akan scan? Sy dah nk masuk week 16.. KK xpnh scan.. So far scan kt private je

31 Balas

Saya haritu kerap masa mula2 je. Masa 5w, 7w and 9w.. Sampai nampk bentuk janin. Pastu time 18w haritu scan utk tgk perkembangan baby. And 28-30w scan lagi. Lepas ni xtau la berapa week lak scan.

mayb sbb sis xde apa2 masalah sbb tu dia xscan, mcm sy 1st bukak buku pink dah scan.. lpstu dpt 2 week app pon kena scan lagi, sbb sy ade sejarah molar pregnancy .. doc takut apa2 hal

Sy setiap kali appointment jumpa doktor kat kk doktor akan scan 1 scan 12w2d 2 scan 20w3d 3 scan 25w5d 4 scan 30e4d Coming soon 5/8 masa kandungan 36w

Masa saya 1st time dtg kk bukak buku, ada scan skali. Masa tu 10weeks. Then next app 14weeks ada scan lg skali. And today app 20weeks pun Ada scan. Next scan kt kk 28weeks .

1y ago

masa mula scan 10w tu lama x? sebab next week baru nk p scan 10w?

Ikut KK dan keadaan ibu rasanya.. sy sepanjang pregnant baru sekali je scan dan jumpa doc😅tu pun time buat buku pink..

Mcm sy scan pertama Kat kk 20 weeks. Lepas tuh tggu lah lg. Kalau ada prob lg kerap scan. Sy pun kerap scan Kat swasta je

First mase 11w next mase 21w. Biasa kk mmg jarang scan banyak kali and selalu nya akan scan sendiri kt private clinic

klu kat tmpt sy.. da scan kat private kk xscan da.. sy dl camto mmg kat private.. kk hny ambik darah n chek biase sj.

Kalau dkt kk selalu nya kandungan 4 bln dan 7bln scan.. tp kalau awak ada masalah time hamil, mmg kerap la doc scan.

Sy 10w dr scan.. next scan 20w.. ada kepil gmba scan kt buku pink ke.. mybe dr tngok awk dh scan, so dia tk scan lg..

5y ago

Ha ah rasa cam tu la