Scan kat KK

Hi.. Kalau Checkup KK.. Week Ke Berapa Baru Dr akan scan? Sy dah nk masuk week 16.. KK xpnh scan.. So far scan kt private je

31 Balas

Depend on kk rasanya. Sy pun igt2 lupa berapa kali scan di kk tahun lepas. Yg pasti weeks ke 20 tu ada scan

Saya 8w scan untuk buka buku, 11w scan lagi, 13w scan lagi. Tapi best sebab nmpak perkembangan baby❤️

KKIA kwsan sy scan dr minggu ke-12 lg. Then selang sebulan lpas tu..mggu ke-16, 20, 24 dan seterusnya..

Sye dh 35 minggu.. Setakat ni baru sekali je scan kt kk.. Itupon masa buka buku pink 12 minggu..

Masa buat buku pink je.. Lepas tu xde dah... Tgk semua ok... Sy gi swasta jelah nak scan., huhu

Sy scan dkt kk 3kli je..time msa 8weeks, lps tu 26weeks n then dgn 36weeks itu je la wktu scan

plng kurg 3* tp klu ada mslh tau bby nyorok makin kerp KK akn scan..hihihi

Masa saya buka buku 12 week.. Doktor terus scan.. Next scan waktu 18 week

Depends pada org, macam sy 20weeks, 27weeks last 36/38 weeks.

Dh tak terhitung scan baby..lps ni 2minggu sekali scan..😊