Susah berak

Kalau breastfeeding mmg susah nak berak ehh 🥹😭

4 Balas

aah susah membuang sbb air susu tarik air yg kita minum kan .. ko kne lebih kan minum air kosong 1-2litter sehari .. boleh survey supplements magnesium jugak , ibu bf amat digalakkan untuk consume magnesium jugak utk penyerapan kalsium dgn lbh baik . bila dah cukup nutrisi ni in shaaAllah lebih mudah dan lancar membuang

sma dgn sy😩dha cba mkn lmbut kn najis mkn sayur2 buah2 tpi x jdi la sama jga ssh nk mmbuang😫

8mo ago

Kannnn bila berak taik keras plk tu pdhal mnum bnyak dh

sama sis😃 kdgkdg 2-3hari tak membuangg ssya fikir saya je begitu

Ibu ke anak yang susah membuang?

8mo ago

Awak dah berapa bulan bersalin? Saya takde pula rasa macam tu. Tipsnya kena makan secara sihat dan complete meal. Boleh makan buah pear, prune, papaya, dragonfruit 👍Bagus untuk sembelit. Pastikan juga awak ambil nutrisi yang cukup. Kalau rasa nak membuang, terus pergi tandas. Jangan tahan. Boleh buat sembelit lagi teruk.