lapar breastfeed

kalau breastfeeding memang slalu lapar ke? dan saya kena makan setiap kali lapar? risau asyik lapar, saya takut nafsu makan je bukan betul2 lapar. Tp susu dah start drop 😭😭😭

22 Balas

Yaa mmg akan kerap lapar kalau bf sbb kalori tu dah dibakar masa baby menyusu. Nurse ada terang masa join kelas pemakanan masa berpantang kat kk sini hari tu. Ibu berpantang kena makan at least 2k kalori sehari, nanti kalori tu akan dibakar masa proses penyusuan 😁