malu nak tanya tp nak tahu....

Kalau bersama dengan suami hampir setiap hari adakah ia akan mendatangkan apa2 keburukkan pada bby?

11 Balas

Sebelum tau pregnant, sy ngn suami kerap jgk bersama. Kadang2 hari2 kadang2 selang sehari. Agaknya masa tu pembawakan baby, sy jd bernafsu pada suami. Macam2 style jugak lah. Kasar2 jugak. Tp nasib baik masa tu takde jadi apa2 pada baby padahal 1st trimester. Lepas tau pregnant masa tu 10w baru ktorg stop. Tkot pulak jd ape2. Hahahaha. Padahal kalau on xde ape pun rasanya. Dah 21w baru on balik macam biasa tp x buat Kasar2 dah. Risau baby.

Kalau boleh awal2 ni jgn galakkan bersama mmg awal2 mengandung nafsu kita membuak2 macm Sya juga msa awal2 mengandung masa kandungan 6w tumpah darah nasib x pape yg serius, lps dri tu Klau bersama pun tgok keadaan bila dh msuk 16w ni nafsu mula berkurang kadang2 tu layankan juga suami tpi x kerap lah .. nk kepastian boleh tnya dgn doktor ☺️

5y ago

Ok sis..terima kasih

Saya ada terbaca kalau nak bersama suami kena perlahan-lahan kena tahu posisi org mengandung cara dia macamana.. mula2 memang ada nafsu,dan lagi penting time nak melahirkan tu lagi bagus bersama untuk memudahkan kita bersalin nanti.

Masa check up dgn doktor 10w6d, doktor larang utk bersama sebab kandungan masih tak kuat. Kebetulan keluar spotting jd x berani nak bersama. Tapi itu semua bergantung dgn badan masing2. Kalau you xde bleeding should be ok

Utk 1st trimester kene berjaga2 skit monmy...tp bile baby dh besar, xde masalah pn mommy...huhu

Boleh je Tapi Jangan ganas2,sebab beby baru lagi sis

Kalau kandungan masih awal perlu berhati2 sbbnya setiap ibu mengandung lain2. Pengalaman saya masa mula first time pregnant kandungan baru dlm 4weeks, saya tktau saya preggy.. Lepas bersama then bleeding, bbrapa hari dtg spotting sikit2. Saya check upt + tp bila pg scan tak nampak.. Lps seminggu dua saya keguguran. Apa pun tnya doc dulu..

Sy masa first2 pregnant pun hari2 buat sbb rasa geram tgok suami, nasib suami layankan even kadang dia gelakkan sy sbb sy terlampau geram tgok dia 🤣 tp sekarang da 27weeks pregnant nafsu tu ada tp bila nak buat tu tibe2 hilang nafsu tu. Kadang rasa mcm malas nak bersama bila suami mintak, tp kena layan jugak kan walau mcm mana pun. Alhamdulillah setakat ny tak ada apa2 masalah bila bersama suami 😘

5y ago

Due insyaAllah hujung bulan nov. 27/11 😊

Sis...saya bersama dengan suami setiap hari... Tak pernah miss walaupun sehari sejak kawin 3 bulan lepas, kecuali masa period. Sometimes 2 kali atau 3 kali sehari (jenuh mandi wajib haha)...sekarang 9w5d Alhamdulillah baby okay je.

5y ago

Haha and we do it hard & rough... Ala-ala BDSM omg. Saya pun tak tahu kenapa saya horny sangat

Alahaiii syoknya msih lrt n bnafsu nk bsma.. Sy sjk mgndung, nfsu bsama trus ilng tp klu suami nk lyn kn je sb tkt ttbe mkn luar lak.. Putih ank mta nt..