Bayi ada jaundice

kalau anak ada jaundice tidak boleh pakai baju tebal ke?

8 Balas

buka ja baju baby tu, bilik tidur jgn sejuk sgt nanti lena baby tidur. Dan kejut2 kan baby .. jgn bedung baby juga ya. anak sulung saya dulu prolong jaundice. Yang no. 3 phototherapy pula. Huhu, pening kepala try mcm2 utk turunkan kuning baby kan.

jgn pakai kn bju.. mase ank sy kne.. nurse xkasi pakai kn baju..biar terdedah je.. bg dia ngis.. jgn kasi dia tido.. kalau mlm tido buka lampu.. jgn guna lmpu yg kuning tu..semoga baby sihat selalu...

berdasarkan pengalaman .. kerapkan susu . sebab baby akan lebih suka tidur bila kuning ni . buat dia aktif selalu .

yes. kalau panas kuning susah nak turun. nurse ada bagitahu sy sbb dua² anak sy kuning lbh kurang 2 minggu

btr pakai pampers je dan biar berangjn..sbb jaundice ni mcm demam

Betul,

ya

ye