low hb

Kalau amalkan makan telur rebus & pisang boleh naikkan hb tak? Risau, dah 25weeks tapi hb 10.0 g/dl Macam mna ya nak naikkan hb dalam masa singkat? Tak rela dalam sebulan pun nak kena jarum bnyak kali ?

27 Balas

makn jambu batu.senang je naik

sy amalkn mnm air limau nipis tnpa gula..jmbu batu apple hijau buah naga..sayur hijau mcm brocoli bym..bym mrh..vitmn jgn tinggl..kafein mang xamek..milo mnm je tp jrg2..susu oat stiap hari ppgi..so far hb 13-14 setiap kali chckup...

hati ayam

Msa sy preg dlu hb sy low.. sy mkn iberet dgn sanquick pekat, ambil jus delima 2 sudu sehari, mkn pisang, hati ayam, jambu batu, jagung.. alhamdulillah hb mmg naik

5y ago

Yg dlm botol kaca tu.. bancuh pekat2 mnm dgn ubat

Ingt lagi nurse pesan..nanti time nk minum air gula..jgn makan pisang dlm masa terdekat sebb pisang gula tinggi..takut sangkut gula pula nanti dia ckp. Try delima ke utk naik hb

5y ago

Tapi tulah sekali sangkut memang tiap dua minggu gi klinik 😂😂😂😂😂.Sapa sruh Cari pasal

Mkn peria ja ..tu hri 9 ja hb skli mkn peria dgn ht ayam trus naik 12 ..atau pn mkn tmbikai bnyk2 ...

5y ago

🤭 itu sj lah .pahit btl peria hihi ..mkn tmbikai lah sis ..hihi

Bykkn mkn kerang bayam merah n delima. Jmbu batu pun ye jugak

5y ago

Jambu sy letak asam sikitttt sgt smpai abg jual tu ckp baik takyah letak hahhaa lg elok mkn gitu je sbb asam ni tak elok sgt utk baby