Assalamualaikum semua sahabat² Asian Parents I'm back after a few years Sy seorg nurses

Kalau ada apa² soalan nk tny boleh jaa tny yaa & jgn lupa follow sy,TQ🤍

77 Balas

Assalamualaikum sis. Ada tak ubat utk tambah susu badan? Saya dh cuba mcm² cara dah, marmet, makan milkbooster, waktu pam jaga, betulkan mindset.. minum air suam, elak minum manis, elak caffein, makan makanan berkhasiat.. Semua dah cuba. Susu dah kering.. Kadang saja ada susu keluar 3/4 titik, lepas kena picit.. Baby sy baru nak masuk 5 bulan, susu dah xde... Sedih lah. Down sgt2... Yang anak sulung plk, skrg jadi xnak makan nasi apa pon x nak.. Nak makan cikadis, minum air manis.. Bapaknya sejenis x paham bahasa, dh ckp jangan belikan benda manis mmg susah budak tu nk mkn nasi.. Rasa nk tumbuk muka bapaknya. Stresssss!! Saya nk ubat tambah susu badan. Kalau ada, bagi saya nama ubat sy cari kat farmasi.. Dan sy nk ubat utk budak 2 ½ yg blh bg selera makan nasi balik... Pleaseeeee

1y ago

W'salam,hai sis... ok ¹st sbb susu bdn yaa....sy rasa sis stress sama ney sbb tu susu semakin kurang....stress salah 1 punca susu b'kurangan. Klaw secara luarannya sis dh cuba,try secara dalaman,sis minta sebelum tidur & setiap kali lepas solat (betulkan mind set) pd Allah supaya permudahkan & bykkan susu bdn,sbb dh usaha jd kita tawakkal pd Dia. Selain tu jgn tgl air kosong yaa,minum dgn kerap.Ada sesetgh petua adalah dgn memakan jantung pisang utk bykkan susu,boleh try☺️ Utk anak yg besar tu...sbb dh umur 2 thn + sis ada bg ubat cacing dh x pd dia? Klaw belum boleh start bg dh. Ubat cacing kdg sesetgh budak boleh naikkan selera mkn dia selain vit. Yes jajan mmg kena elakkan serta makanan manis,mmg xelok. Bykkan bg protein & carbo pd dia mcm sup ayam & ubi kentang,buat bergedil daging (cth)... Harap m'bantu sis yaa💕