Assalamualaikum semua sahabat² Asian Parents I'm back after a few years Sy seorg nurses

Kalau ada apa² soalan nk tny boleh jaa tny yaa & jgn lupa follow sy,TQ🤍

77 Balas

Salam Misi , sye pedih ulu hati masuk trismter ketiga . Menganggu waktu malam nk tdo asal baring gas naik ke atas dada sakit pastu blh jadi batuk . Lpastu mulut masam je . Nk makan mulut masam da makan pun sama . Buntu saya da g spital bagi ubat gastrik dgn mcm ubt air tu . Tapi sye takut nk mkn risau dkt anak dlm perut ni 😣😓 cara ape lgi blh bagi hilang ye . Makan kerap da tapi sikit pedas minyak masam da kawal 😭 tlong sayaa 😓

2y ago

W'salam,hai sis Maaf ya jika sy lewat reply🙂 Sis boleh ambil yaa ubat angin yg dibekalkan oleh Doc,xperlu bimbang ia m'bahayakan kandungan. Doc lebih arif mengenai ubatan yg sesuai atau tidak utk ibu hamil,sis boleh ambil tanpa was² yaa Sis try mkn ubat angin tu ikut aturan yg diarahkan,selain tu sis boleh mkn ikut waktu seperti sarapan,kemudian pukul 10 mcm tu mkn lg yg light,lunch,ptg,mlm & sebelum tidur. Elakkan makanan² yg pedas & berangin yaa....bykkan ambil air kosong. Jika xhilang juga masalah tu sis perlu dptkan rawatan semula yaa. Harap m'bantu ✌️