Hye tumpang tanya..

Kalau 3rd trimester boleh ke minum ais?

10 Balas

saya minum je dari awal pregnant sampai skrg 37w.. hari2 wajib minum, dr n nurse takde larang apa2 pun.. sbb fikir nanti lps beranak dh xboleh nak minum ais kan 😅😅 baik minum sekarang puas2

sy dri awl preg smpai la skrg 34w xprnh stop mnum ais🤣🤣🤣. sy xleh kalau xmnum ais dlm 1 hari ..

2y ago

aah smpai mak sy ckp nnti ko pntg dgn ak jgn hrp dpt mnum ais🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ah sudahhh dh dpt warning awl2. so biarla brt naik pun aslkan dpt mnum ais puas2 sblm brnk

Minum je awak selagi belum bersalin. Nanti dah bersalin lama nak pantang air sejuk 😂

2y ago

Heheh terima kasih.risau kot tak digalakkan.

minum je slagi blum bersalin sis, nty dh bersalin kne pantang minum ais..

sy minum jee..sehari mesti sekali mnum ais, walaupun sekadar ais kosong..

boleh sis..minum je puas2..nanti pantang da tak boleh minum.

Boleh je minum kalau takda batuk. Kalau batuk baik elakkan

saya minum je awak,

boleh je..

boleh