Betul atau Salah: Bedung dapat membuat kaki bayi tegak dan lurus

Select multiple options
Betul
Salah

713 respon

3 Balas

Salah... yg saya tahu, kena bagi ruang pada kaki untuk bergerak supaya tumbesaran kaki dan pinggul ok. Saya di antara kena tegur dgn nurse dan org berpengalaman sbb tak bedung anak ketat2. Kata mereka nanti anak terkejut. Ok saya terima. Masa menyusu, saya lebih suka bedung dibuka sebab saya nak ada skin touch di antara kami. Lagi satu sebab, cuaca panas wei... berpeluh anak den. Kot musim sejuk, ok lah nk bedung kan. So sy bedung pada cuaca yg betul dan ikut selesa anak. Anak jenis keraskan kaki bila kita nk luruskannya masa bedung tu. So saya beri kebebasan kakinya bergerak ikut dia suka. Begitu juga tangan. Jika tangannya bagi kerjasama, dapatlah bedung tangan kat dalam. Jika tak, saya bedung macam berkemban daripada dadanya. Asal dia selesa nak tidur/ rehat

salah

betul