Pada trimester ke-3, kaki ibu dah mula membengkak tak?

Select multiple options
Dah mula membengkak
Belum bengkak lagi
Tak pasti macam mana

1607 respon

23 Balas

Saya bengkak sekiranya saya 1) minum/makan sweet stuffs (starbucks/cakes/coffee bean/teh tarik) 2) minum ais Saya akan grounding selalu. And tidur, letak kaki atas bantal tingfi

2y ago

Oo ok... Terima kasih infonya 💝

Alhamdulillah, sepanjang mengandung sebelum ni, kaki tak pernah bengkak walaupun lepas masuk trimester ke3

sy dah bengkak dari trimester ke-2 lagi. trimester ke-2 lagi teruk bengkak kalau nk dibandingkan dgn trimester 3 ni.. trimester 3 on off & bengkak je x sakit mcm 2nd

sdh masuk trimester 3,tapak kaki yg sakit,klau bengkak tidak juga.tinggal menunggu hari,baby pon aktif sngt🥰semoga dipermudahkan 🥰

spnjang pregnant 2 kali dah . tak pernah lagi kaki bngkak . mntak2 yg ke3 pon smaa la

tak bengkak tapi tapak kaki rasa sakit especially bila baru bangun tidur nak berdiri dan berjalan

Setakat ni belum lg. ☺️ Pregnancy sblm pun sama. Cuma sehari sblm bersalin tiba² bengkak.

yang ketiga ni awal2 pg dah bengkak.. cuma banyakkn jalan jelah.. alhamdulillah makin kurang

trimester kedua dah mula bengkak

Trimester ke- 3 ya kaki kadang bengkak tapi jarang sangat dan nurse kata takda apa