Pada trimester ke-3, kaki ibu dah mula membengkak tak?

Select multiple options
Dah mula membengkak
Belum bengkak lagi
Tak pasti macam mana

1437 respon

23 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya bengkak sekiranya saya 1) minum/makan sweet stuffs (starbucks/cakes/coffee bean/teh tarik) 2) minum ais Saya akan grounding selalu. And tidur, letak kaki atas bantal tingfi

2mo ago

Oo ok... Terima kasih infonya 💝

VIP Member

Alhamdulillah, sepanjang mengandung sebelum ni, kaki tak pernah bengkak walaupun lepas masuk trimester ke3

sy dah bengkak dari trimester ke-2 lagi. trimester ke-2 lagi teruk bengkak kalau nk dibandingkan dgn trimester 3 ni.. trimester 3 on off & bengkak je x sakit mcm 2nd

sdh masuk trimester 3,tapak kaki yg sakit,klau bengkak tidak juga.tinggal menunggu hari,baby pon aktif sngt🥰semoga dipermudahkan 🥰

spnjang pregnant 2 kali dah . tak pernah lagi kaki bngkak . mntak2 yg ke3 pon smaa la

tak bengkak tapi tapak kaki rasa sakit especially bila baru bangun tidur nak berdiri dan berjalan

Setakat ni belum lg. ☺️ Pregnancy sblm pun sama. Cuma sehari sblm bersalin tiba² bengkak.

yang ketiga ni awal2 pg dah bengkak.. cuma banyakkn jalan jelah.. alhamdulillah makin kurang

trimester kedua dah mula bengkak

TapFluencer

Trimester ke- 3 ya kaki kadang bengkak tapi jarang sangat dan nurse kata takda apa