Bila dalam perhubungan, pernah tak kita terfikir ni?

Kadang bila tak sefahaman dengan pasangan, Pernah tak kita berfikir sebelum buat/keluarkan kata-kata yang tak sedap didengari tu? Pernah tak lepas kita mengungkit, marah, kita rasa menyesalnya cakap macam tu? Tapi dah terlepas cakap. Pernah tak? Pernah tak kita rasa kita tak berniat pon nak cakap macam tu, tapi terlepas kata lepastu menyesal? Jom cuba kita refleks diri masing-masing bersama dengan pasangan. Cuba kita cari solusi selain daripada cari punca. Jom cuba kita amalkan di bawah bersama pasangan kita ya 🥰 *NOTA : LIKE & IKUT POST ini sebagai rujukan masa hadapan.

Bila dalam perhubungan, pernah tak kita terfikir ni?
2 Balas

sy dan suami couple 5 tahun.. Selalu gaduh.. sgt x matang.. after kawen, now dah 2 tahun.. dah beranak pun . xpernah gaduh.. gaduh gurau2, gaduh2 manja je.. sbb kami tanamkan dlm diri nak bahagia.. sikit ke banyak ke, syukur, usaha, tawakal.. support each other.. Kalau rase sakit hati pun, focus pada masalah tu je.. cari punca dan penyelesaian.. lepas tu dah.. xde nak carry forward, ungkit2.. bahagia ni pun kena usaha jugak sebenarnya.. kitorang happy bila x gaduh2 mcm ni.. lebih matang lepas kawen.. doakan kami istiqomah .. dan bahagia selalu ye.. sy pun doa kan yg sama utk korang..

Pernah. Semestinya menyesal bila berkata waktu marah. Tapi lepas tu minta maaf atau slowtalk apa yang kita maksudkan. Tapi bila cakap waktu marah tu takda makian bagai tapi kita boleh rasa sendiri ia nya kasar juga. #TAPactiveusers #TAPsupermoms