Cara Naikkan Berat Badan Anak, Berat Badan Ideal: Topik ATE Minggu Ini!

🥳 Jom ajukan soalan anda di ruangan post ini dan produk PERCUMA menanti 3 pengguna bertuah! Pakar yang akan berkongsi ilmu dan tips minggu ini adalah Dr Livia Chow Huey Ling, Consultant Paediatrician & Neonatologist, Pantai Hospital Ayer Keroh 📰 Topik: Berat Badan Anak: Cara Meningkatkan, Berat Badan Ideal, dll 🗓️ Tarikh: 19 Oktober 2023 Jika anda ada sebarang pertanyaan berkaitan dengan topik ini, jangan malu-malu untuk kemukakan soalan anda. Pakar kami akan sedia membantu! ⛔ *NOTA: Sebarang persoalan luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus.

Cara Naikkan Berat Badan Anak, Berat Badan Ideal: Topik ATE Minggu Ini!
31 Balas

hai dr livia.bayi saya berumur 2 bulan.bayi saya sebelum ni minum ebm (expressed breast milk) tetapi kerap membuang najis (lebih sepuluh kali sehari).dilahirkan dengan berat 3.5kg dan pada sebulan beratnya 4.2kg.soalan saya,patutkah saya menukar kepada susu formula supaya berat bayi naik dengan lebih banyak dan masalah cirit selesai.pada mulanya saya fikir normal untuk bayi kurang sebulan membuang air besar melebihi 10kali sehari tapi masalah ini berlarutan sehingga umurnya 2 bulan sehingga menyebabkan ruam pada bahagian punggung bayi

7mo ago

ada salah handle ebm ke? susu tercemar ke? botol dgn pam tak bersih elok ke? peti tak bersih ke?hmmm cepat sihat anak puan