keresahan..

Da sebulan dri bersalin czer.. Luka luar da kering tpi Ada satu bintik putih yg sgt kecil kt luka n merah kt tepi dia.. Tmpt putih tu klu sentuh rasa pedih sgt.. Yg tmpt tu je lg yg cm degil nk kering.. Pastu darah nifas brapa lama bru btl2 kering ye?.. Sehri ada sehari xde.. Tpi sejak 2hri ni darah byk pula emm.. Adakah itu normal atau sebaliknya? Plss monies2 yg ada pengalaman brsalin czer ..tlg kongsi pengalaman anda..

2 Balas

Saya pun bersalin czer, dh nak dekat sebulan pun masih blum kering sepenuhnya. Huhu. Tapi just keringkan macam biasa. Bintik tu kalau you tekan ada keluar air x? Better cuba tanya nurse yang check you. Sebab mcm kes i, setakat ni kalau i tekan xde rasa pedih. Utk darah nifas pula paling lama 60 hari. Normal mungkin biasanya org dlm 40 hari atau kurang.

5y ago

Better gi klinik sis. Saya pun risau saya nya luka czer ini. Huhu. Esk ada check up kat klinik desa, harap tak de apa2

Sy keringkan guna kain lap lepas tu kipaskan tpt luka tu. Klu masa berpeluh, kena kipaskan dan lap jga.sy ok dah alhamdulillah. Cuma tulang belakang ni.. sakittt sampai bila2 sedih tau org kena czer ni. 😭😭😭