gender boleh bertukar tak

jantina bole btukar ke?, kalau kata scan baby boy, kebarangkalian nak tukar bole jadi ke?, tapi rituh buat detail scan mmg npak pistol, doktor pun ckp inshaAllah mmg confirm baby boy. da npak jelas. tapi risau pula.

8 Balas

Boleh jadi juga sis . Mcm kawan saya dari 18 weeks tau gender boy . Sampai la 9 bulan pregnant tu asal buat scan ja nampak boy , doktor pun confirm nampak pistol la burung nya la . Bersalin keluarnya gender perempuan . 2 org kenalan saya termasuk sepupu sendiri mcm tu , ada yg preparation more to boy’s stuff , ada yg unisex . If gender perempuan maybe bersalin nanti pun perempuan . Sebab tak biasa lagi la dgr scan gender perempuan keluarnya lelaki . Cadangan saya beli barang baby more to unisex . Next baby boleh guna juga nanti . Tak rasa membazir . Apapun enjoy la sis tak kisah gender apa pun . Allah nak bagi . Ada hikmah disebalik amanah Allah bagi tu ☺️

2y ago

itu la . saya ada baca mcm ni. tuh tanya balik, mmg bole jadi juga la, even tak ramai mcm tuh. tapi kalau keluar jantina apa pun tak kisah, janji baby keluar sihat je kan. thank you tau inform . 😊 .

huh? boleh plak tukar2 😂😂.. mana boleh,, mesin scan tu laa yg time awal2 maybe x nmpak sgt sbb scan awal (like at 20 weeks) so x nmpak genital organ sgt sbb baby still kecik so x clear, berbanding after 34weeks nmpak la clear skit organnye.. sy first scan nmpak girl (wlopun sy nmpak pistol tp doc kata girl), second scan nmpak boy.. yg kluar boy.. apooo x logik leyhhhh

jantina tak boleh tukar sis, tp kesilapan scan tuu memang akan ada. sbb tu kalau kat negara barat diorg buat test kat air ketuban. tu lg tepat atau buat ujian darah sbb ultrasound ni walaupun dah 30++ weeks pon belum tentu 100% betul.

errr..soalan apakah ini? Pendapat saya gender tu ketentuan Allah.. kita manusia even sonographer pun just refer scan untuk tahu gender. Itupun ada yg betul, ada yg tak betul sebab tak berapa jelas..

jantina xkn brtukar, tp bleh jd xbtl jer mse scan tu.. klu scan jantina gne 2D 50/50 jer jantina tu sbb kdg² tali pusat tu bleh nmpk mcm bebird die, klu nk 100% btl scan 4D@5D yg tu bru nmpk jelas

Bertukar tu tak boleh le, yg ada cuma kesilapan teknikal time scan. Kalau scan nmpk genital lelaki, tp at last keluar perempuan itu tandanya mata manusia yg silap melihat & menilai.

tadi ada terbaca kt fb , lepas tuh tgok org komen, tuh tanya mmg kalau dah scan byk kali, bole btukar ke?, ada yg pernah jadi, tuh tanya.

2y ago

keep in mind, apa yg di scan, tak 100% tepat. itu yg sonographer pernah bgtau saya.

Dah masuk 30 week scan balik.. Masa tu dah confirm sex baby