Apakah kesan yang paling teruk apabila kanak-kanak dijangkiti Rotavirus?

Voice your Opinion
Muntah
Cirit-birit
Dehidrasi
Demam panas
Kejang perut

507 respon

4 Balas

Dehidrasi. Muntah dan cirit birit sehingga mengakibatkan dehidrasi. Kalau dehidrasi, selalunya akan kena tahan wad, dan cucuk masukkan air. Jika dehidrasi tidak dirawat dengan segera, boleh mengakibatkan maut.

2y ago

betul kata awk ..anak Sy pnh kna rotavirus...cirit birit terus Dan muntah Dan demam...kesan dia ank x nk mkn,minum pun muntah tmbh cirit lg bdn kurg air jd boleh dehidrasi msuk air

Setahu saya demam panas

xpasti

Semua