Bagi Ibu yang menjaga pesakit kronik di rumah, apakah antara masalah yang anda hadapi semasa menjaga mereka?

Select multiple options
Menukar pembalut
Membersihkan luka
Makanan harian & keperluan peralatan mandian pesakit
Menggerakkan mereka
Membantu mereka bergerak
Mengemas rumah dan kerja harian
Penjagaan ubat-ubatan
Lain-lain (sila nyatakan)

174 respon

2 Balas

Mak saya pernah jaga arwah nenek saya. Yang saya lihat, cabarannya adalah membersihkan luka, mengerakkan nenek saya (nenek saya tak mampu bergerak), penjagaan ubat-ubatan. Di sebabkan nenek ada kencing manis dan tak boleh bergerak, dekat belakang badan dia ada luka besar akibat melecet. luka tu perlu sentiasa dibersihkan

Setakat saya pernah jaga, tiada masalah.