Adakah anda lebih rela jaga anak sendiri atau hantar ke rumah ibu bapa dengan keadaan/situasi sekarang?
Voice your Opinion
Jaga anak sendiri
Hantar ke rumah ibu bapa

2446 respon

15 Balas

cukuplah ibu bapa jaga kita waktu kecil , melayan macam macam karenah , sentiasa sabar dengan kesalahan kita . saya taknak ibu bapa saya bersusah payah untuk ulang kembali menghadap karenah anak anak kecil . pelbagai dugaan dia akan hadap . biarlah saya rasa apa yang ibu bapa saya pernah lalui 😊

Sebelum nikah lg sy dah fikirkan tak akan hantar anak di rumah ibu bapa untuk dijaga. Bagi lah peluang ibu bapa kita waktu2 keemasan mereka. Mereka dah jaga kita beberapa tahun dgn suka duka, kita pula hadap jaga anak dgn senang dan susah. Hadapilah dgn baik.

jgn buat makbapak sndri atau mertua jaga cucu mereka dah penat jaga kita/suami biarlah mereka berehat beribadah...jgn jadi tuan kpd ibubapa sndri

ibu bapa dh penat jaga sy dri kcil hingga besar. apa slhny sy mrasa mcm mn ibu bapa jaga saya dlu. jaga sendiri

Jaga anak sendiri. Lagipun kasihan pada ibu ayah kita yang sudah tua. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

My mom dah pesan awal2..”bukan tugas ibu yaaa nak jaga cucu..tolong jangan suruh ibu jaga 😤”

Kalau ikutkan hati memang nak duduk rumah jaga anak, tapi saya lagi rela anak saya hidup senang.

kalau duduk rumah, jaga sendiri.

Jaga sendiri #TAPsupermoms

jaga anak sendiri