kenapa isteri saya x nak poligami?

Isteri saya x nk poligami? Kenapa??

24 Balas

Soalan yg mnyakitkan hati.. slma ni mkn mnum sepa yg jaga..bkn istri ka.. asal nk poligami pula.. istri yg sdia ada dah buruk ke? Da x cntik mcm dulu, da x sedap mcm dulu? Bodoh la llki mcm ni.. x hrgai istri lngsung.. fkir2 la perasaan istri kau tu.. klu diri tu xmmpu jaga sorang bt apa lg nak tmbh sorang.. tnya diri tu mmpu ka x jga istri sorang.. klu la istri boleh jga brpoligami kn best? Apa la perasaan suami nti..haha. jgn nak brpoligami klu sorang pn x mmpu jaga.. bahenol btl..klu seorng suami ni da syg btl ngn istri nya, hrgai istrinya.. dia xkn cari org lain dan brpoligami.. seorng istri snggup bagi keperawanan kpda suami... sbb apa??? Sbb dia da syg btl dgn suami dia..jgn sbb nfsu ja nak brpoligami ...daaa..daaa. jgn jd bodoh..aku umban kuali karanggg..

Hmm. Sanggup ke awak tengok jiwa dan mental dia terseksa. Sebab terpaksa share suami? Saya pernah bincang dengan suami untuk izinkan dia berkahwin satu lagi untuk dapatkan zuriat. Tapi suami saya taknak. Alhamdulillah, walaupun saya buat keputusan yang bakal memeritkan. Itu terletak pada suami sendiri. Sebab apa awak nak poligami? Kena soal dulu diri awak. Okay?

kenapa nak poligami? isteri skg trlalu teruk sgt ke..x reti mende nk nguruskan rumah tgga?rupa dh mcm blacan ke..badan gmok busuk ke..?bulan2 bg duit nafkah kt bini berapa ringgit..n nak poligami tu dgn ppuan susah anak ramai ke..nak bantu ppuan tu ke..kerana Allah ke atau kerana nak puaskan nafsu je..

Apa rasa kalo awk kena poligami pulak.. Haha.. Syahdu rasanya kn.. Xyah poligami just wife u chatting llaki lain jer mesti marah kn.. So tepuk dada tanya hati jawapan tu dah ada.. Terbalikn situasi pd diri u plk.. Nk ke wife u ada lelaki lain.. Sis just beri jawapan dr soalan #jangankecam

Nape laa g tnya soalan tu dlm apps mak2..mak2 mengandung & try mengandung ni.? Memang saja undang kecaman ke mcm mana.? X sesuai laa tanya soalan cmni dlm ni.. Kesian..stress ibu2 mengandung tengok soalan cmni.. & awak memang x lyk berpoligami..sbb x reti jaga hati kaum wanita.. Sekian..😊

4y ago

Rasa mcm saje je ni..tgk post dia 1 lg soalan nth pape..

Just becos ur wife cant conceive now u nk poligami? Akal mane? Bukan ke time2 mcm ni u shud be with her more.. Give her moral support.. Jgn fikir kan diri sendiri.. Fikir prasan org lain jugak ye.. Sekian ..

Hanya kerana dia tak pregnant? Alasan laaa poligami sebab nak anak ni 🙄🙄 drpd poligami better dia kawen ngn lelaki lain..entah2 punca tu dtg dr awak..sperma tak sihat & lemah

Seolan bodoh ! Bayangkn klu istri awk poligami kn awk.. Apa awk rasa ? Jgn ingat nk sedap sndri perasaan istri kena jaga.. Tnggungjwb besar , brsyukurla ada yg nk kn awk..

Rasulullah berkahwin byk ada byk sebab. Fikir dulu sebab ape nk bermadu. Kalau nak ikut sunnah nabi tapi bab lain sangkut. Susah saudara nanti.

Kami isteri tak suka kongsi batang. Dan lagi satu kami isteri tak suka kongsi kebahagian dgn org lain. Kau nak jwpn apa lagi jantan?