Please Help

Isteri saya mentandung anak pertama dan die lansung takde selera makan .. mcm mana ye .. isteri sy tu dah ler haluih je .. kalau tak makan .. susah hati lah sy .... 😢

4 Balas

Tahniah! kerana bakal menjadi ibu bapa dan ambil berat tentang isteri Tuan. Suapkanlah isteri tu, makan 5 suap pun ok ikut selera dia. Makan dan minum perlahan2. Cari apa2 makanan yg buka selera dia. lain orang lain keinginan ya. Mcm saya mkn yg kering, nasi pun x berkuah, roti bakar, biskut yg tak manis, maruku, kacang . klu buah saya suka yg masam: epal hijau, mangga, oren. Makanan yg manis buat saya lg loya. Ingatkan dia juga bukankah masing2 berhajat dikurniakan anak? Jadi, pujuk isteri redha, sabar dan syukur dgn ujian kehamilan. Enjoy your wife pregnancy journey

Try makan buah buahan dulu. Saya dulu gitu gak sampai berat turun sbb takde selera. Cuba bagi minum susu/yogurt jugak. Kalau lalu nak minum susu, try susu maternal sbb lagi banyak nutrients utk ibu mengandung dari susu biasa. Makan kena kerap tapi kuantiti sikit sikit, janji perut terisi takde angin. InshaAllah nanti ok la tu

blh je ganti ngn mee ke..spaggeti ke..kalau blh mkn siket2 tp kerap..kalau blh mnum susu peknen blh ambk klau xleh jgk cube mnum susu hl..awl2 mmg mcm tu alahan..ats org ade y ansur ok bile 4 bulan keatas..apapun kne cube ape y blh masuk ape y x

Nk xnk kena paksa mkn jugak.. Kalau dia ada alahan nasi.. Mkn apa2 slain nasi