Adakah cara untuk menambah selera makan isteri yang sedang mengandung 7 minggu.?

Isteri selalu rasa loya, kurang selera makan.

8 Balas

hye..normal nie..stgah org mmg selera mkn kurang sbb nak mkn je kuar balik..jadi penat..he3..cuba pelbagai makanan..mcm buah, kekacang, susu..klu tk sesuai jgn mkn..tukar lain pulak..klu loya muntah mgkin blh mkn asam, ckit je jgn bnyk2 plak..bahaya sbb asid kan..klu susu..cri yg sesuai dgn tekak..pastu klu mkn nasi, cuba mkn dlm kuantiti yg sikit tp kerap..takot gestrik pulak..air suam jgn lupa ya..take care...semoga dipermudahkan segala urusan..

Sila suapkan isteri. isteri kena makan berteman. Saya dulu set dlm minda , dapat 5 suap pun syukur. Redha. Ingatkan isteri utk redha, sabar dan syukur dlm hadapi ujian kehamilan. Bg dia semangat sbb sama2 berhajat nak anak kan. so, redha.

2y ago

alhamdulillah.. teruskan begitu

Normal xde selesa mkn masa trimester pertama. mcm sy masa trimester pertama berat badan turun ,sbb xde selera mkn dan slalu muntah. Skrg trimester ke2 kuat mkn ,selera brtambah,selalu lapar je .

normal ni.. sbb trimester 1 Mmg mabuk2. nt msk trimester kedua so far dh ok.. tp apapun wife u kena jgk mkn jgk klu x nt takda energy. tak boleh mkn nsi Cuba mkn buah2...

Sy mula pun xda selera,,nk yg suami masak ja,ikan ayam tolak tepi🤣sayuran saja yg boleh terima,isteri ni kalau alahan manja skit,kna suami dia yg masak 😬😬

keep offer. ajak pegi makan mana yg dia nak. skrg tgh fasa dia makan apa yg dia nk makan. kalau dia nk biskut kering je, just bg je janji dia makan

Elakkan makanan berminyak. Kalau loya makan buah2 & juice, sy dulu pun macam tu

normal..