Is milo for pregancy safe or not👍👎

Is it okay to drink milo for pregancy ?

229 Replies

Yes in moderation as what some of the other mummies have mentioned. Main issue is the sugar, esp the 3-in-1s. Maybe either drink half or dilute it so it’s less sweet.

Assalamualaikum, nak tanya 4week mmg alahan tu tak teruk ke sebab saya jarang muntah muntah tapi sakit perut dan sakit pinggang belah kanan tu selalu .

sy nk tny mommy2 dlm ni ada tak yg jd cirit birit je awal2 kehamilan

3y ago

Ye saya pun

Tidak... Kerana milo manis.. Elak gdm melalui pengambilan makan n minum y manis, sumber dari gula putih atau susu tin tidak elok..

kandungan berusia 5w1d baru harini pagi tadi utk pertama kali minum milo campur susu baru separuh gelas tiba2 rse loya tekak pastu muntah 😫😫

Why wouldn't it be safe?It just has a lot of sugar, so limit intake especially if you're having it like the locals do, with condensed milk

yes it's fine to drink milo! In fact during pregnancy it helps to boost baby weight! in 2 weeks, my bb weight went from 1.8-2.3kg! i drank milo daily!

Hai semua, sy nak tanye sikit. Hari tu sy dh cek upt test adalah samar, kelihatan kabur. Adakah sah hamil? Boleh sy tau.

3y ago

slps smggu cek blik sis..

Tak digalakkan sebab tak mustahil ibu2 akan mengalami mslh hb low dan kencing manis GDM. So, better gantikan dgn healthy drink.

Saya ada tanya doktor pasal minum milo..dia kata takda masalah..cuma kurangkan pengambila manis..saya guna stevia je..