Saya nak tanya,saya sekarang dah 24 weeks..normal ke ibu mengandung selsema dan batuk??

18 Balas

Kira skrg tgh antibody X kuat. so banyak penyakit mudah menyerang.. cuma sy nasihatkan jangan tunggu lama2 ye .. bgtau doktor. nanti doktor Akan bagi ubat. jangan culas ngn ubat. jangan jadi MCM saya batuk berpanjangan sehingga 3 minggu. last2 kena injek dexamethasone utk kuatkan paru2. nanti Cuba test COVID jugak... kalau -ve alhamdulillah. cuma sebagai lngkah berjaga Jaga la...

normal sis. sy dh 2 kali kena batuk selsema yg teruk sampai tak boleh nak tido. kje asyik batuk & layankan hidung tersumbat je. Sekali masa 14w. Kali kedua waktu skrg, 33w. skrg mmg musim org tak sihat pastu kita² ni mudah terjangkit tp yg buat jd teruk sbb kita tak blh nk mkn ubat sembarangan.

sya mnum air kelapa smpur bunga lawng n lemon alhmdulillh oky..n sy x ikut kan sngt demam sbb tkot akn melart..tpi stgh orng tkot mnum air klpa ad yg cakp pans..so msa sy nk mnum sy tnya dktr blh ke x nk mnum air klpa dktr cakp blh..tapi ikut msing2 klau was2 blh tnya dktr msing2 lah smoga cpt smbuh ye mummy

ya betul normal.. tgk simtom..skrg musim org demam..covid .. andai kata agak teruk better check ok.. sbb org mngandung ni dy mudah jakit.. sy dulu gitu la kna covid dah baik covid nahhh dy dtg pulak selsema sumbat hidung2 .. ni yg mls ni hahaa..xleh tidur.. kna nafas kot mulut.. hahaa dh mcm ikan rasa

normal sis. ibu mengandung manusia juga, ada sistem pernafasan sama macam orang lain. jadi memang boleh kena jangkitan yg sama. ibu mengandung sistem imun memang lagi lemah dari orang biasa, jadi sebenarnya lagi senang kena jangkitan.

sy pun tgh alami ni .. sakit kepala , selsema , batuk smpi terkencing sikit .. tp tula tak boleh nk telan ubat .. sy cuma tampal cool fever je hm .. harap cpt baik la , ada yg ckp boleh mkn panadol tp sy tk berani makan

6mo ago

hehehe , kite geng momies . saye pon sama cam awk , yg xboleh tahan batok tuk smpai tkencing sikit , serius mmg sakit rasa tekak n perot kdg nyee .

Try buat air lemon campur madu suam, nak campur halia pun boleh tapi sy selang2, kadang letak halia kadang tak. hingus & kahak kena rajin buang, sy dlm seminggu lebih alhamdulillah dah sembuh

Sy 25w skrg, tgh flu then kena jaga suami dan anak demam. Nak x nak kena kuat jugak . Baru bulan 12 tu sy kena flu and batok almost 1mggu . Now kena lagi. Mmg musim kot

sy pon tgh dmm,batuk,selsema,sakit kepala..13w..😭😭 xtau nk rasa apa dh ni...smlm rasanya masa g checkup Kk..ada sorg akk tu selsema dok sblh kita..alahaiii...

saya dah 34w nie pun sama demam pehtu batuk selesema . demam dah kebah cuma tinggal batuk yg berkahak tu dengn selsema . taklalu nk hadap rsenya dah 🫠