boleh share tips nak naik kan berat baby, usia kandungan sy dah masuk 36w tpi berat baby masi 2.2kg

11 Balas

jangan risau sis .saya masa 36w scan baby 2.2kg shj. tapi masa tu Mmg saya sendiri yang jaga makan Sbb saya gdm 😅 tapi tiba2 rasa risau plak dah Lg brp week ja nk bersalin baby kecil .dah hujung2 tu la saya bedal ja makan apa Pon 🤣 bersalin alhamdulillah baby 2.9kg. tapi kadang sis berat masa scan tu x betul sgt Pon

roti gardenia dgn susu anmum materna pagi pukul 7 susu dutch lady kotak kecik dgn buah lai tgh hari soya vsoy petang selit ni dlm rutin kita konsisten

makan telur dan cheese. kalau saya,saya campur mi maggi Kari simpan telur dan cheese. mmng brat cpt naik. tpi jgn selalu lah sekali seminggu boleh lah

macam saya anak first dulu minum air milo..mmg berat baby cepat naik..lgpun gula saya okay time tu..sy bedal je la milo 😄

makan ayam hari2 sis . sy dri awl preg makan ayam 😆. sy 33w 2.2kg. skrg dh 35w. nnti 36w bru nk scan balik ..

pagi2 makan roti gandum cicah milo..

Minum susu/ makan sumber protein

makan aiskrim..p jgn belebihan

ambil sumber protein

sy minum anmum materna coklat