assalamualaikum nak tanya klu mcm ni positive ovulation ke.. klu ikutkan hari subur saya dah lepas..

assalamualaikum
nak tanya klu mcm ni positive ovulation ke.. klu ikutkan hari subur saya dah lepas..
15 Balas

Kalau ini bacaan baru direct terus bersama suami mlm ni sis.. Test line dah terang daripada control line masa yang perfect. Ovulation kit lebih accurate drp fon apps yg menyatakan waktu subur. Sya mcm ni terus mengandung 🥳

sye pernh buat test ovulation....sebulan 2kli terang..bile check upt aik naik 2line....itu pngalaman sye..setiap org pngalaman lain2...mse tu risau tkot cyst tp gagahkn jgk la check upt walaupon tkot result negative...

Klu ini strip ovulation, line dia kabur ia adalah negative. Kalau line sama pekat dgn test line tu itu baru dikira positive. Puan boleh baca details dekat Google & dekat plastic test tu pun ada instructions 😊

2y ago

kalau ibu menyusu yang tak keluar haid, boleh ke guna ni, untuk merancang sendiri, maksudnya nk tngk hari yang tak subur untuk bersama. Valid tak

kalau period tk menentu, tarikh subur kite pun jd tk menentu. ada org awal, ade org dkt2 nk period tu baru subur. sbb tu pentingnya guna ovulation test. tarikh subur kite tu cuma estimate je

kalau hari subur dah lepas dan masih lg dapat positif check upt sis.saya mcm tu juga.dah lepas ovulation tapi mash dapat positif sblum lewat period.jd sya try check upt alhamdulillah +ve.

Boleh jd sis preggy kalau dh double line bila lps waktu subur.. tp kenapa cek waktu subur bila tau dh lps waktu subur 😅 anyway blh la kerapkan bersama waktu ini utk mudah lekat

kalau ikutkan result test ni sis tgh subur.. ovulation sis myb lambat bulan ni.. boleh bersama suami 3-5 days in row.. good luck

dah jumpa hari subur kenapa masih guna opk? 🤔 after 2 weeks hari subur kena guna upt jika masih xperiod. don't confuse your self 😉

Sy test pregnant hritu pakai ovulation ni jgk. Kdg test ovulation ni pn blh jd dh pregnant.

Alhamdulillah